Dodano: 2010-12-26 00:17
:D Pasek Ty leniuchu jeden...
Żyć i kochać w biegu,umrzeć z mieczem w dłoni
Dodano: 2010-12-26 00:39
| Paskievicz napisał(a): |
| [quote:0f693deb82="LordLard"]Metal wyzwala we mnie pozytywne emocje poprostu czyje że moge wszystko |
udowodnij to odśnieżając mi obejście hehe[/quote:0f693deb82]
O! Dobre! :D i u mnie też poproszę! I całą drogę do szkoły, żeby się dało ładnie jechać:D Oo... ja Ci włączę muzykę, a Ty wszystko zrobisz, genialne :D W sumie ja Ci pomogę :D
Dodano: 2010-12-26 01:27
No to moze ja Wam koncert odstawiè a Wy $w. Miko£ajopwi od$niezycie pas startowy... :)
Dodano: 2010-12-26 04:37
| Aliss napisał(a): |
| No to moze ja Wam koncert odstawiè a Wy $w. Miko£ajopwi od$niezycie pas startowy... :) |
Hmm :D Ok, ale jeszcze poproszę jakieś ciepłe coś do ubrania, żebym nie zmarzła
xD w zasadzie to tej zimy staram się unikać siedzenia na dworze. Choruję często i mam dosyć
No... Ale jak Mikołajowi to mogę odśnieżyć xD
Dodano: 2010-12-26 13:40
Ha ha ha,tylko ze tam gdzie mieszka Miko£aj jeste teraz -45° :)
Dodano: 2010-12-26 14:07
Dodano: 2010-12-26 23:33
Ha ha ha,jaki p£òg???,
£opata i jedziemy...
Dodano: 2010-12-29 00:54
No dobra moi mili parafiianie,odbiegli$my od tematu,a mnie ciàgle interesi co Wy my$licie o bombardowaniu p£odu elektonami metalu.... 
Dodano: 2010-12-29 01:07 Zmieniono: 2010-12-29 01:08
No dobra moi mili parafiianie,odbiegli$my od tematu,a mnie ciàgle interesi co Wy my$licie o bombardowaniu p£odu elektonami metalu.... ![]() |
Napierdalaaaaać!
I od tej zasady jest tylko jedno odstępstwo...
Napierdalać głośnieeeeej!
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2010-12-29 03:45
Buahahahaha,Beczka piwa Ci za te s£owa 
Dodano: 2010-12-29 08:50
Wg. mnie, to czy kobieta słucha metalu, czy jakiejkolwiek innej muzyki w czasie ciąży nie ma wielkiego wpływu na gusta muzyczne dziecka w przyszłości, chyba że jest to ciąża pozamaciczna w trąbce Eustachiusza, ale o takim przypadku nie słyszałem
Dodano: 2010-12-29 11:34
| Freakstranger napisał(a): |
[quote:b3c68e91cd="Aliss"]No dobra moi mili parafiianie,odbiegli$my od tematu,a mnie ciàgle interesi co Wy my$licie o bombardowaniu p£odu elektonami metalu.... ![]() |
Napierdalaaaaać!
I od tej zasady jest tylko jedno odstępstwo...
Napierdalać głośnieeeeej!
[/quote:b3c68e91cd]
Buahahahaha,Beczka piwa Ci za te s£owa ![]() |
Dzięki, przyda się, pomyślę pijąc o użytkownikach DP zanim się stoczę pod stół.
A tak w temacie to przychylam się do zdania Gabrieli, że muzyka nie ma dużego wpływu, ale podświadomie może przypominać życie płodowe, a gust muzyczny albo się w jakimś stopniu dziedziczy albo nie. Więc nie ma się co przejmować tylko napierdalaaaać!
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2011-01-06 15:01
Gustu po rodzicach raczej się nie dziedziczy, nie słyszałem bynajmniej o takim genie. Dziecko o wiele bardziej ma wrażliwy słuch niż osoby dorosłe, to co my odbieramy za melodię :D dziecko może odebrać za trzaski :D. Jeśli dzieciak wychowuje się w rodzinie gdzie przeważa metal, cóż to zależy co rodzice wklepią małemu do łba, jeśli pozwolą na poszukiwanie swojego ja :D to gnojek może pewnego razu przyjść i oświadczyć ze będzie słuchał disco polo.
Z tego co wiem metal tak jak każda inna muzyka wpływa na psychikę. Gdyby nie wpływała to byście jej nie słuchali :D U nie których wyzwala szczęście u innych lęk zależy co kto lubi. W metalu są wykorzystywane, prawdę pisząc nie pamiętam ale dźwięki których nie słyszymy lecz nasze ucho je odbiera.
Katolicyzm stwierdził ze metal to dzieło szatana i wywołuje depresje, schizofrenie czy różnorodne nerwice, choć po znajomych tego nie widzę by mieli odchyły to po sobie, chyba mam nerwice :D
"Bóg to ja" "Wiedza to potęga Niewiedza to błogosławieństwo"
Dodano: 2011-01-08 16:16
No còz,nerwice mozna leczyç a ignorancji niestety nie.Ko$ciò£ zawsze wyznawa£ zasade ze co jest mu nie przychylne jest wytworem Satana i kij im w d***(taki z zadziorkami bo to za kare a nie dla przyjemno$ci).
Nie wiem moze Metal nie ma wp£ywu na psychike ,a moze ma wiem tylko tyle ze moja còrka kiedy sie urodzi£a przestawa£a p£akaç gdy jej puszcza£em metal a jej ulubionymi dobranockowymi filmikami by£y rysunkowe klipy Iron Maiden...
Dodano: 2011-01-10 18:28 Zmieniono: 2011-01-10 18:33
zanurz sie w basenie/wannie pełnej wody przy włączonej muzyce... nie wiem jak Wy, ale ja za dużo wtedy nie słyszę, zwłaszcza mojej wf-istki XD
trzeba pamiętać, ze w łonie pływa się w wodach płodowych i jest jeszcze bariera w postaci skóry matki, warstwy tłuszczu, macicy itp., więc słyszenie też jest "ograniczone".
moi rodzice bynajmniej nie słuchali ciężkiej muzyki.
a może z Twoją córką było tak, ze widziala ze Tato coś ogląda to ona tez chciala bo "z tatą"? najwazniejsze ze z tatą! ja, gdy byłam mała oglądałam jakieś filmy pokazujące nowości techniczne (ni w ząb ich nie pojmując), bo tata tez ogladal, a na dobranocke to tylko zerkał! a ja chcę z tatą! 
Dodano: 2011-03-08 14:50
Mozliwe nie bede sie sprzeczal na ten temat.
Dodano: 2011-03-08 18:17
Ja ino powiem, że byłem pieprznięty jeszcze przed tym zanim wiedziałem co to metal 
Dodano: 2011-03-09 19:06
| Rochu napisał(a): |
Ja ino powiem, że byłem pieprznięty jeszcze przed tym zanim wiedziałem co to metal ![]() |
Więc albo metal winien unikać takich jak Ty jak ognia albo pokładać w was wielkie nadzieje :)
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2011-03-09 19:49
Buahahaha<wysmiewacz>hahahaha
Dodano: 2011-03-11 19:45
W sumie mogę powiedzieć, że dzięki metalowi czuję się silniejszą osobą, choć może to też zasługa moich interakcji z innymi, a nie tylko samej muzyki.
Dodano: 2011-07-01 19:46
I tak kocham poglądy niektórych ludzi, np. że metal wpływa na psychikę tak, że opętuje Szatan i zaczyna się podpalać kościoły i składać dziewice w ofierze ^^
Dodano: 2011-07-01 21:58
Wszystko wpływa na naszą psychikę, jeżeli nie lubimy np popu to słysząc go nie będzie nam przyjemnie a słuchając czegoś co lubimy czujemy się dobrze, więc nie wiem w czym problem.
Co do metalu samego w sobie na mnie akurat wpłyną wiele lat temu bardzo pozytywnie, nie zmieniłam się ale pozwoliło mi to na uwolnienie samej siebie. Nie wyobrażam sobie słuchać czegoś innego, co często ludzie cytują jako ograniczenie. Dla mnie to nie ograniczenie, tylko po prostu jakoś nie podoba mi się nic innego co nie wiąże się z metalem czy często punkiem, rockiem.
Może właśnie ludzie mówiący to ograniczają sobie, bo muszą słuchać wszystkiego?
ot taki mały incydent.
Dodano: 2011-07-01 22:21
Równie dobrze mógłby powstać wątek "wpływ reagge na psychikę"
Jeżeli chodzi o mnie muzyka często stanowi tło dla emocji. Gdy odczuwam nadmiar tych negatywnych rozładowywuje je poprzez puszczenie sobie czegoś brutalniejszego, szybszego, gdy odczuwam przygnębienie sięgam po wolną, przygniatającą muzykę doom metalową ( choć ta wpędzić może w jeszcze większą dolinę ), gdy nachodzi mnie ochota na refleksje puszczam sobie takiego Jacaszka dla przykładu. Nie sądzę, by oddziaływała na czyjąkolwiek psychikę.
Dodano: 2011-07-01 22:52
| DonVitteo napisał(a): |
|
... gdy odczuwam przygnębienie sięgam po wolną, przygniatającą muzykę doom metalową ( choć ta wpędzić może w jeszcze większą dolinę )... |
| Nie sądzę, by oddziaływała na czyjąkolwiek psychikę. |
nie rozumiem skoro muzyka doom metalowa wpedza Cie w glebsza doline to jak nie dziala na twoja psychike?
Dodano: 2011-07-01 22:52
|
Równie dobrze mógłby powstać wątek "wpływ reagge na psychikę" |
Albo wpływ krzywego dyszla na psychikę konia.